-малако - 0.4 л
-цукар - 1.5 ст. лыжкі
-крухмал - 2.5 г. лыжкі
-цукар ванільны - 0.1 пачкі
-арэхі – па густу
Малако ці сліўкі давесці да кіпення. Усыпаць цукар. Крухмал развесці халодным кіпячоным малаком, працадзіць і ўліць у малако. Бесперапынна памешваючы, варыць да закіпання.
Затым дадаць ванільны цукар. Добра перамяшаць і астудзіць. Для араматызацыі малочнага кісяля можна замест ваніліну дадаць знятую цэдру цытрыны ці апельсіна.
Адмысловы густ надаюць злёгку падсмажаныя і прапушчаныя праз мясасечку арэхі - грэцкія, лясныя, арахіс.
Для малочных кісялёў лепш ужываць кукурузны крухмал - кісель атрымаецца смачнейшы і больш далікатнай кансістэнцыі.
Пры заварванні кукурузным крухмалам кісель пасля закіпання варта варыць хвілін 5-7, не дапушчаючы кіпення.
|