-малако - 900 г
-цукар – 80 г
-крухмал бульбяны - 50 г
-ваніль - 0.03 г
Ў кіпячае малако ўводзяць цукар, ўліваюць папярэдне разведзены халодным малаком крухмал і, бесперапынна памешваючы, даводзяць да кіпення. у канцы варкі дадаюць ванілін.
Узвары рыхтуюць са свежай, кансерваванай, сушонай садавіны. З аднаго віду сумесі - некалькі відаў у розных спалучэннях.
Для паляпшэння густу ўзвар з сухафруктаў рэкамендуецца варыць за 10-12 гадзін да спажывання.
Пры недастатковай кіслотнасці ва ўзвары дадаюць цытрынавую кіслату; адпускаюць узвары астуджанымі да тэмпературы 12-15°с.
|