-50 г ягад чарнаплоднай рабіны,
-150 г яблыкаў,
-2 ст.л. цукру,
-1 ст.л. крухмалу,
-5 шкл. вады.
Ягады чарнаплоднай рабіны прамыць, патаўчы, даліць ½ шклянкі вады, размяшаць, працадзіць праз марлю сок, яблыкі ачысціць ад сярэдзіны, нарэзаць на лустачкі, працерці.
Насенную скрынку яблыкаў і выцісканні рабіны заліць кіпячай вадой, праварыць 5-6 хвілін, працадзіць, дадаць цукар, пюрэ з яблыкаў, давесці сумесь да кіпення.
Крухмал развесці сокам рабіны, уліць у кіпячую сумесь і зноў давесці да кіпення (але не даваць кіпець).
|