-2 цытрыны
-200 г цукру
-1 л вады
- 50 г крухмалу
Цытрыну абмыць, абсушыць, зрэзаць з яе цэдру (толькі жоўтую частку скуры), нарэзаць яе саломкай і апусціць у кіпячы цукровы сіроп.
Рондаль зачыніць вечкам, зняць з агню і настойваць цэдру 10-15 мін. Затым сіроп працадзіць, пракіпяціць і адразу ж увесці ў яго крухмал, разведзены халоднай вадой.
Кісель выгрэць 1 мін на агні, затым астудзіць да тэмпературы 45-5О С, увесці ў яго сок цытрыны, перасоўваць, разліць у салатнікі ці шклянкі, пасыпаць цукрам астудзіць і падаць на стол.
Гэтак жа падрыхтоўваюцца кісялі з апельсінаў і іншых цытрынавых фруктаў.
|