- рабарбар – 500 г
- цэдра - 1 цытрыны
- цукар - 3/4 шклянкі
- крухмал - 1.5 ст.л.
- трускаўка - 1 шклянка
Рабарбар пачысціць, памыць і нарэзаць на кавалачкі даўжынёй па 3 см, заліць шклянкай вады, дадаць цэдру і цукар і варыць каля хвіліны.
Крухмал развесці ў невялікай колькасці халоднай кіпячонай вады, злучыць з рабарбарам і варыць яшчэ 1 хвіліну.
Трускаўку памыць, выдаліць пладаножкі, разрэзаць кожную ягаду на чатыры часткі і злучыць з рабарбарам.
Падаць кісель з ванільным соусам ці з узбітымі сліўкамі.
|