-30-40 г цукру
-15 г крухмалу
-1 танкасценная шкл. вады
Журавіны перабраць, прамыць 2-З разы ў халоднай кіпячонай вадзе, адкінуць на сіта і абсушыць.
Затым пакласці іх ў рондаль, расцерці, праз сурвэтку ці складзеную ў 2-З разы марлю адціснуць сок у шклянку ці парцалянавы кубак і накрыць сподкам.
Выцісканні заліць халоднай вадой, пракіпяціць 8-10 мін, працадзіць, пакласці ў іх цукар, закіпяціць і зняць з агню.
Старанна змешваючы сіроп, увесці ў яго разведзены халоднай вадой крухмал.
Кісель выгрэць 1-1 1/2 мін (да празрыстасці) на агні і хутка астудзіць да тэмпературы 45- 55 градусаў.
Затым увесці ў яго адціснуты журавінавы сок, размешаць, выліць у кампотніцу, салатнік ці шклянку, пасыпаць цукрам (каб не ўтварылася плёнка), астудзіць і падаваць на стол.
|