Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    КІСЕЛЬ З ЖУРАВІН

    -30-40 г цукру 

    -15 г крухмалу 

    -1 танкасценная шкл. вады

     

    Журавіны перабраць, прамыць 2-З разы ў халоднай кіпячонай вадзе, адкінуць на сіта і абсушыць.

    Затым пакласці іх ў рондаль, расцерці, праз сурвэтку ці складзеную ў 2-З разы марлю адціснуць сок у шклянку ці парцалянавы кубак і накрыць сподкам.

    Выцісканні заліць халоднай вадой, пракіпяціць 8-10 мін, працадзіць, пакласці ў іх цукар, закіпяціць і зняць з агню.

    Старанна змешваючы сіроп, увесці ў яго разведзены халоднай вадой крухмал.

    Кісель выгрэць 1-1 1/2 мін (да празрыстасці) на агні і хутка астудзіць да тэмпературы 45- 55 градусаў.

    Затым увесці ў яго адціснуты журавінавы сок, размешаць, выліць у кампотніцу, салатнік ці шклянку, пасыпаць цукрам (каб не ўтварылася плёнка), астудзіць і падаваць на стол.

    Катэгорыя: Напоі | Дабавіў: wawkalaki (10.08.2014)
    Праглядаў: 247 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar