Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    КІСЕЛЬ З ЖУРАВІН, ПАРЭЧКІ, БРУСНІЦЫ

    -24 г журавіны,

    -24 г парэчкі чырвонай,

    -24 г парэчкі чорнай,

    - 24 г брусніцы,

    -24 г цукру,

    -10 г крухмалу

     

    Ягады перабраць, добра прамыць халоднай пітной вадой. У залежнасці ад таго, якую колькасць кісяля падрыхтоўваюць, ягады трэба старанна расцерці ў ступцы драўляным песцікам, працерці на працірачнай машыне ці адціснуць на экстрактары.

    Адціснуты сок зліць у посуд (лепш за ўсё ў парцалянавы) і паставіць на холад. Пакінутую пасля працірання ягад масу пакласці ў кацёл ці рондаль, заліць гарачай вадой і кіпяціць 4-6 хвілін, пасля чаго працадзіць праз марлю ці частае сіта.

    У прыгатаваны адвар усыпаць цукровы пясок, ізноў нагрэць да кіпення, ссунуць кацёл на борт пліты і шумоўкай зняць пену. У асобны посуд усыпаць бульбяны крухмал, развесці яго халоднай кіпячонай вадой і працадзіць.

    У гарачы ягадны сіроп уліць адразу ўвесь крухмал, добра размяшаць драўлянай лапаткай ці кандытарскім венічкам. Посуд з кісялём паставіць на агонь і пры інтэнсіўным памешванні хутка давесці да кіпення.

    Пасля заварвання крухмалу ў кісель зараз жа ўліць адціснуты раней астуджаны сок. Гатовы кісель добра размяшаць і для астуджэння адразу ж разліць у парцыённы посуд (крэманкі, вазачкі ці шклянкі), пасыпаць цукрам.

    Ягадны сок можна злучыць з кісялём і іншым спосабам: развесці сокам бульбяны крухмал, а затым увесці яго ў кіпячую вадкасць.

    Катэгорыя: Напоі | Дабавіў: wawkalaki (10.08.2014)
    Праглядаў: 311 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar