-1/4 ч (30 мл) адбеленага міндаля
-2 ч (480 мл) малака
-1/4 г.л. (1 мл) насення кардамону ці 2,5 см кавалачак ванільных струкоў
-3 ст.л. (45 мл) мёда
1.Раздрабніце арэхі ў кухонным камбайне, дадайце 2/3 кубка (160мл) малака і размяшайце да аднастайнасці. Пераліце ў рондаль і размяшайце кароткімі хуткімі рухамі з пакінутым малаком
2.Нагрэйце малако на вялікім агні, увесь час памешваючы, давядзіце да кіпення. Прыбярыце рондаль з агню і пакладзіце семена кардамону ці ваніль. Нанава пастаўце на сярэдні агонь і давядзіце да кіпення. Выключыце газ і пакладзіце мёд.
3.Яшчэ раз давядзіце малако да кіпення і працадзіце скрозь нацяжное прыстасаванне ў чысты кубак. Пералівайце малако з аднаго кубка ў другі сама меней адну хвіліну да з'яўлення пены. Налівайце цёплым у шклянкі і прапануйце.
|