-малако - 2 шклянкі
-цукар - 0.5 шклянкі
-крухмал кукурузны - 2.5 ст. лыжкі
-вада - 3 шклянкі
-ванілін - па густу
Для сіропу:
-журавіны - 0.5 ст. лыжкі
-цукар - 2 ст. лыжкі
Малако працадзіць, давесці да кіпення, увесці цукар, ізноў закіпяціць, уліць папярэдне разведзены халодным малаком крухмал, ванілін і пры памешванні варыць на слабым агні 3-4 хвіліны.
Для дыет 7, 10 кісель падаць з сіропам. Для яго падрыхтоўкі журавіны (ці трускаўку) перабраць, старанна расцерці драўляным песцікам, адціснуць сок, пасля чаго жамерыны заліць гарачай вадой і пракіпяціць.
Гатовы адвар працадзіць праз марлю, растварыць у ім цукар, давесці да кіпення, увесці адціснуты астуджаны сок і астудзіць.
|