Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 4
    Гасцей: 4
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    МАСЛЁНКА

    Маслёнка - гэта абястлушчаная вадкасць, якая застаецца пасля таго, як сліўкі ўзбілі ў масла.Для нас маслёнка не занадта звыклая.

    У некаторых жа нацыянальных кухнях яна з'яўляецца надзвычай папулярным інгрэдыентам: дадаецца ў салаты і супы замест смятаны ці маянэза, служыць асновай, на якой выпякаюцца пірогі і пірожныя.

    Скажам, у Ірландыі на маслёнцы выпякаецца кожная другая буханка хатняга хлеба. Звычайна ў рэцэпты з маслёнкай уключаюць яшчэ соду (па 1/2 г. лыжкі на шклянку маслёнкі) і разрыхляльнік - тады хлеб, кекс, аладки ці пірог атрымліваюцца пышнымі прыгажунамі.

    Ды і на густ - гэта дзіўна паветранае і далікатнае цеста. Маслёнку сёння можна купіць у крамах. Яна ўяўляе сабою малако 0,5 % тлушчу з вельмі спецыфічным "йёгуртным" прысмакам.

    Звычайна прамысловая маслёнка рыхтуецца наступным чынам: у нетлустае малако дадаюць бактэрыі вызначанага віду, якія акісляюць малочны цукар. Маслёнка - прадукт высокай дыетычнай каштоўнасці, чэмпіён па ўтрыманні лецыціну.

    Шмат у ёй і ліпатропнага рэчыва халіна, а таксама мінералаў і вітамінаў: калія, кальцыя, магнію, фосфару, жалеза; вітаміна В1 і В2, РР і нават некаторая колькасць С.

    У склад маслёнкі ўваходзяць поліненасычаныя тлустыя кіслоты: лінолевая, ліналеновая і арахідонавая. Каларыйнасць маслёнкі - прыкладна 35 ккал/100 г

    Катэгорыя: Напоі | Дабавіў: wawkalaki (13.07.2014)
    Праглядаў: 177 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar