Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    МОРС ЖУРАВІНАВЫ

    Варыянт 1

     

    Лепш за ўсё морс рыхтаваць з замарожаных ягад журавін - пры такім спосабе падрыхтоўкі ў журавінах захоўваецца максімальная колькасць вітаміна С. Адтаўшыя ягады прапускаюць праз сокавыціскалку; атрыманы сок разводзяць кіпячонай вадой і дадаюць па густу цукар ці мёд. Морс рэкамендуецца піць пры грыпе і прастудзе.

     

    Варыянт 2

     

    Морс можна рыхтаваць і такім спосабам: журавіны прамываюць кіпячонай вадой і адціскаюць сок у парцалянавы ці шкляны посуд. Выцісканні заліваюць халоднай вадой з разліку 3-4 л на 100 г, кіпяцяць і працэджваюць. У атрыманы адвар дадаюць сок і цукар (па густу). Захоўваюць у халадзільніку. Ужываюць па 2-3 шклянкі ў дзень, саграваючы да пакаёвай тэмпературы. Асабліва эфэктыўны морс пры піеланефрытах.

    Катэгорыя: Напоі | Дабавіў: wawkalaki (19.07.2014)
    Праглядаў: 179 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar