-журавіны - 125 г
-ці брусніца - 150 г
-ці парэчка чорная - 150 г
-ці маліна - 170 г
-цукар - 120 г
-вада - 1015 мл
Перабраныя і прамытыя ягады праціраюць і адціскаюць сок. Для лепшага аддзялення соку з чорнай парэчкі да здробненай масы дадаюць халодную кіпячоную ваду. Сок да выкарыстання захоўваюць у халадзільніку. Жамерыны заліваюць гарачай вадой, вараць пры слабым кіпенні 5-8 хвілін. Пасля настойвання на працягу 25-30 хвілін адвар працэджваюць, жамерыны адціскаюць. У адвар дадаюць цукар-пясок, размешваюць да поўнага растварэння, уліваюць адціснуты сок і астуджаюць.
|