-малако - 7 шклянак
-цукар - 1.25 шклянкі
-крухмал (кававы кубачак) - 0.5 кубка
-мука рысавая (кававы кубачак) - 1.5 кубка
-соль - 0.5 г. лыжкі
-карыца (па жаданні) - па густу
Наліце ў рондаль малако, пакладзіце цукар, соль, добра змяшайце, пастаўце на сярэдні агонь і закіпеціце, памешваючы. У міску пакладзіце рысавую муку, крухмал.
Памяшайце, дабаўляючы гарачае малако, давядзіце да стану смятаны. Затым ўліце гэту масу ў малако і варыце, бесперапынна памешваючы на сярэднім агні, пакуль малако пачне цямнець.
Разліце па піялам і пакіньце астываць. Падаваць на стол у халодным выглядзе, па жаданні, можна пасыпаць карыцай.
|