Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    НАПОІ З МАСЛЁНКІ

    Маслёнка - сыроватка, якая атрымліваецца пры ўзбіванні масла са слівак ці смятаны, што змяшчае шмат біялагічна актыўных рэчываў. Можна замяніць у напоях абястлушчаным малаком.

    Маслёнку ўжываюць непасрэдна ў ежу замест малака ці ў сумесі з малаком, а таксама рыхтуюць з яе разнастайныя напоі з даданнем цукру, гарбаты, кавы, какавы, слівак і інш.

    Смакавыя паказчыкі напояў з маслёнкі значна палепшацца, калі тлустасць яе давесці да 1 %, дадаць цукар, пастэрызаваць пры тэмпературы 65-70 С і астудзіць да 10-12 С.

    Пры залішне высокай тлустасці маслёнкі (больш 1 % тлушчу) яе разводзяць абястлушчаным малаком. Маслёнку, атрыманую пры вытворчасці кісласмятанкавага масла, астудзіўшы, ужываюць без перапрацоўкі ці для падрыхтоўкі кісламалочных напояў з даданнем цукру, фруктовых сокаў, сіропаў, ванілі і іншых араматычных рэчываў.

    Пасля змешвання напой неабходна астудзіць да 10-12 С, захоўваюць такія напоі нядоўга ў халадзільніку. Арыгінальны колер абзавядзецца гэты напой, калі замест звычайных апельсінаў выкарыстоўваць апельсіны з чырвонай мякаццю.

    Катэгорыя: Напоі | Дабавіў: wawkalaki (13.07.2014)
    Праглядаў: 147 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar