-яйкі -2 шт
-смятана - 350-400 г
-цукар - 70 г
-шакалад - 50 г
-ці какава-парашок - 50 г
Кіслую вадкую смятану выліце ў эмаляваную міску і засыпце цукрам. Узбіце яе міксерам і пастаўце на слабы агонь. Як толькі ўзбітая смятана пачне тапырыцца, дадайце цёрты шакалад ці какава-парашок. Увесь час памешваючы сумесь, варыце яе на працягу яшчэ 7 хвілін. Затым зніміце сумесь з агню і адстаўце яе астуджацца. Разбіце яйкі па адным і асцярожна адлучыце бялкі ад жаўткоў. Жаўткі, як звычайна, узбіце з цукрам з дапамогай міксера, а затым злучыце іх з астыўшай сметанавай масай. Яшчэ раз усё ўзбіце і астудзіце. Падавайце ў халодным выглядзе.
|