-1 апельсін
-1 яечны жаўток
- 2 ст. лыжкі пюрэ з абляпіхі
- 1 ст. лыжка соку цытрыны
- дробна нацёртая цэдра 1 цытрыны
- 125 г астуджанай маслёнкі
1. Апельсін вымыць гарачай вадой і абсушыць сурвэткай. Выразаць з яго адну тонкую лустачку і пакінуць яго для ўпрыгожвання. Астатнюю частку апельсіна ачысціць ад лупіны і, трымаючы над міскай, выдаліць белую скурку. Вострым нажом выразаць мякаць паміж сценкамі кожнай долькі. Вылучаны пры гэтым сок сабраць у міску. Пакінутую скурку адціснуць рукамі.
2. Яечны жаўток і аблепіхавае пюрэ пакласці ў міксер. Зачыніць яго і ўзбіваць змесціва каля 15 секунд .
3. Дадаць у міксер долькі і сок апельсіна, сок цытрыны, трохі цытрынавай цэдры і маслёнку, зачыніць міксер і ўсё ўзбіваць яшчэ 10 секунд.
4. Сумесь тут жа пераліць у куфель. Дольку апельсіна надрэзаць пасярэдзіне і прымацаваць на край куфля. Падаць напой да стала з саломінкай для напояў.
|