Гэта сок з мякаццю і цукрам. Для яго падрыхтоўкі можна выкарыстоўваць пакінуты прэс пасля першага адціску.
Прэс заліваюць гарачай вадой 1:1 па аб'ёму, вымешваюць, падаграваюць да 70 градусаў, настойваюць гадзіну і праціраюць праз сіта з нержавелай сталі так, каб у адыходы сышло толькі насенне.
Сок з мякаццю з прэса купажуюць з 45% цукровым сіропам ці сокамі іншых некіслых пладоў з цукрам.
Прэс можна выкарыстоўваць для падрыхтоўкі пюрэ аблепіхавага. Для чаго ў прэс, перад праціраннем, дадаюць не больш за 1 шклянку гарачай вады на 1 кг масы.
|