- 1/2 невялікай спелай папаі
-2 г. лыжкі кляновага сіропу ці мёда
-1 стал. лыжка соку лайма
-1 тонкая лустачка імбірнага кораня ці дробка молатага імбіра
-200 мл маслёнкі
Семена папаі акуратна абраць лыжкай. Затым ачысціць плод ад лупіны, нарэзаць невялікімі кавалачкамі і буйна пасекчы. Выкласці лустачкі папаі ў чару міксера ці ў блендэр, дадаць кляновы сіроп ці мёд (што больш падабаецца) і сок лайма, здрабніць у пюрэ. Тонкую лустачку імбіра дробна пасекчы на апрацоўчай дошцы, таксама дадаць у пюрэ. Усё яшчэ раз здрабніць у міксеры ці блендэры, паступова дадаючы папярэдне моцна астуджаную маслёнку. Пераліць кактэйль у высокую шклянку. Па жаданні можна дэкараваць яго доўгім зялёным лісцікам ці папяровай стужачкай, завязаўшы вузельчыкам. Раім таксама ачысціць пакінутую частку папаі, нарэзаць небуйнымі кавалачкамі, нанізаць на шпажкі ці калыпкі і падаць разам з кактэйлем на дэсертным сподачку.
|