Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    ПАРЭЧКАВЫ НЕКТАР

    Ягады сартуюць, мыюць, здрабняюць у эмаляваным посудзе драўляным песцікам, дадаюць гарачую ваду (1 шклянка на 1 кг ягад), ставяць на слабы агонь і, бесперапынна памешваючы, награваюць да 60 °С.

    Пасля гэтага посуд з жамерынамі здымаюць з агню, старанна накрываюць, вытрымліваюць 30 хвілін і жамерыны гарачымі праціраюць праз валасяное сіта.

    У атрыманы сок з мякаццю дадаюць кіпячы цукровы сіроп 35-40%-вай канцэнтрацыі ў суадносінах 1:1, разліваюць у падрыхтаваныя чыстыя слоікі, накрываюць вечкамі, ставяць у нагрэтую да 50 °С ваду і пастэрызуюць пры тэмпературы 85-90 °С слоікі ёмістасцю 0,5 л 15 хвілін, 1л - 20 хвілін.

    Пастэрызаваць можна і метадам гарачага разлівання. Для гэтага сок награваюць да 85-90 °С, неадкладна разліваюць у пастэрызаваныя слоікі і герметычна зачыняюць металічнымі вечкамі.

    Ці ж ягады змяшчаюць у эмаляваны посуд, дадаюць ваду (1 шклянка на 1 кг ягад), ставяць на невялікі агонь, шчыльна зачыняюць вечкам і награваюць да поўнага размякчэння ягад.

    Затым ягады гарачымі праціраюць праз сіта, змешваюць з сіропам і кансервуюць, як і ў першым выпадку.

    Для выраба 1 л сіропу неабходна 3 2/3 шклянкі вады і 400-350 г цукру. На 10 л нектару расходуюць 8,3 кг свежай парэчкі і 2- 2,5 кг цукру.

    Катэгорыя: Напоі | Дабавіў: wawkalaki (12.08.2014)
    Праглядаў: 209 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar