-міндаль бланшаваны - па густу
-вада - 1 л
-цукар - па густу
-цытрына , цэдру зняць - па густу
Замачыце міндаль на 2-3 гадзіны. Падсушыце, растаўчыце ў ступцы, перакладзіце ў вялікую міску і змяшайце з вадой. Выкладзіце сіта вільготнай марляй, складзенай удвая, працэдзіце міндальную сумесь у чыстую міску І добра адцісніце марлю. Пакладзіце адціскі зваротна ў міндальную ваду і паўтарыце працэдуру яшчэ два разы, каб выняць з міндаля максімум густу. У сатэйнік наліце працэджаны міндальны настой, пакладзіце цукар і цытрынавую цэдру. Бесперапынна памешваючы, нагрэйце сумесь на сярэднім агні амаль да кіпення. Зніміце аршад з агню, астудзіце, выдаліце цытрынавую цэдру і разліце ў бутэлькі.
|