-цукар - ¾ шкл.
-малако - ¼ шкл.
-сліўкі - ¼ шкл.
-шакалад цёмны - 115 г
-сіроп кукурузны - 2 ст. лыжкі
-масла сметанкавае - 1 ст. лыжка
-соль - дробка
-фрамбуаз - 2 ст. лыжкі
-марозіва ванільнае - па густу
-маліна - па густу
1. Змяшайце цукар, малако, сліўкі, здробнены шакалад, кукурузны сіроп, сметанкавае масла і соль у невялікім рондалі і пастаўце на маленькі агонь. Змешвайце, пакуль цукар і шакалад не растворацца і маса не стане аднастайнай, прыкладна 4 хвіліны. Зніміце з агню і дадайце фрамбуаз.
2. Наліце па 1 лыжцы соусу ў кожную крэманку ці куфель, зверху пакладзіце па 2 шарыка марозіва і паліце 3 сталовымі лыжкамі соусу. Пасыпце малінай і неадкладна падавайце.
|