-трускаўка замарожаная - 1 кг
-цукар - 150 г
-вада - 100 мл
-сок цытрынавы - 1 гарбатная лыжка
-кефір - 250 мл
-малако згушчанае - 120 мл
-печыва савоярдзі - па густу
-лікёр "Амарэто" - 1 гарабатная лыжка
1. Для клубнічнага сарбэту кіньце палову ягад (500 грам) на друшляк, цалкам размарозьце, зліце ваду, перакладзіце ягады ў блендэр і ўзбіце да аднастайнасці. (Пасля размарожвання за вылікам вады ў вас павінна атрымацца, прыкладна, 400-450 грам ягад). Пратрыце пюрэ скрозь сіта і пераліце ў глыбокую чыстую міску.
2. Злучыце ў сатэйніку 100 мл вады і 150 грам цукру і праварыце да лёгкага загусцення сіропу. Зніміце з агню, умяшайце па гарбатнай лыжцы цытрынавага соку і амарэто. Змяшайце пюрэ і сіроп і адпраўце ў халадзільнік на ноч.
3. Для клубнічнага шарбету размарозьце пакінутую палову ягад, зліце ваду, перакладзіце ягады ў блендэр, гэтак жа ўзбіце ў пюрэ і пры жаданні пратрыце скрозь сіта. Змяшайце пюрэ з кефірам і згушчонкай і таксама адпраўце ў халадзільнік на ноч.
4. Па чарзе замарозьце сарбэт і шарбет у марожаніцы ў адпаведнасці з інструкцыяй. Калі ёсць час і настрой для крэатыву (і розныя сіліконавыя формачкі для кексаў і выпечкі), раскладзіце абодва марозіва па гэтых формачках і адпраўце ў маразілку да канчатковага застывання. Калі марожаніцы няма, пераліце сарбэт і шарбет у два асобных кантэйнера і адпраўце ў маразільную камеру. Даставайце кантэйнеры і змешвайце іх змесціва кожныя 20 хвілін да застывання.
5. Падавайце гатовае марозіва разам з сітаватымі хрумсткімі саваярдзі.
|