-цукар - 1 шкл.
-віно чырвонае сухое - ¾ шкл.
-ванільны струк - 1 шт.
-карыцы палачка - 1 шт.
-сцеблы рабарбара замарожаныя - 600 г
-гваздзіка молатая - ¼ г. лыжкі
-трускаўка замарожаная - 600 г
-марозіва ванільнае - па густу
-сліўкі ўзбітыя - па густу
-арэхі грэцкія тоўчаныя - па густу
1. У невялікім рондалі змяшайце палову цукру і чырвонае віно. З ванілі выдаліце семечкі і дадайце струк у віно разам з карыцай. Варыце 10 хвілін, затым дадайце пакінуты цукар і перамяшайце да поўнага растварэння.
2. Дадайце нарэзаны рабарбар і гваздзічку. Давядзіце да кіпення, паменшыце агонь, накрыйце вечкам і варыце прыкладна 8 хвілін, пакуль рабарбар не стане мяккім. Дадайце трускаўку, давядзіце да кіпення і зніміце з агню. Пакіньце астываць. Накрыйце вечкам і адпраўце ў халадзільнік.
3. З астуджанага ўзвара выдаліце ваніль і карыцу.
4. У невялікія крэманкі выкладзіце шарыкі марозіва і заліце ўзварам. Упрыгожце ўзбітымі сліўкамі і пасыпце арэхамі. Падавайце неадкладна.
|