Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    УЖЫВАННЕ МАСЛЁНКІ

    Маслёнка (збіванне, сколбціна) - нетлустая частка слівак, якая атрымліваецца пры вытворчасці масла, бывае салодкая і кіслая (у залежнасці ад віду атрымоўванага масла).

    І тая, і другая маслёнка прыдатныя ці для непасрэднага ўжывання, ці ў якасці сыравіны для вытворчасці іншых малочных прадуктаў, што істотна павялічвае рэнтабельнасць вытворчасці масла.

    Выйсце маслёнкі залежыць ад тлустасці зыходных слівак і ўтрымання вільгаці ў масле. У параўнанні з абястлушчаным малаком (адгонам) маслёнка з'яўляецца непараўнальна біялагічна больш каштоўным харчовым прадуктам.

    Маслёнку ўжываюць непасрэдна ў ежу замест малака ці ў сумесі з малаком, а таксама рыхтуюць з яе разнастайныя напоі з даданнем цукру, гарбаты, кавы, какавы, слівак і інш.

    Смакавыя паказчыкі напояў з маслёнкі значна палепшацца, калі тлустасць яе давесці да 1 %, дадаць цукар, пастэрызуюць пры тэмпературы 65 С. Пры залішне высокай тлустасці маслёнкі (больш 1 % тлушчу) яе разводзяць абястлушчаным малаком.

    Маслёнку, атрыманую пры вытворчасці кісласлівачнага масла, астудзіўшы, ужываюць без перапрацоўкі ці для падрыхтоўкі кісламалочных напояў з даданнем цукру, фруктовых сокаў, сіропаў, ванілі і іншых араматычных рэчываў.

    З маслёнкі ад кісласлівачнага масла рыхтуюць кактэйлі, дадаючы цукар, марозіва, яблычны, малінавы ці іншы сок і газуючы (газаваць кактэйль вуклекіслатой можна ў звычайным сіфоне, папярэдне астудзіўшы сумесь да 4 С.

    Па густу дадаюць цукар, фруктовыя ці агароднінныя сокі, ванілін. Занадта густы налой разводзяць свежай маслёнкай, абястлушчаным малаком ці газаванай вадой.

    Для паляпшэння густу і атрымання густой кансістэнцыі салодкую маслёнку пастэрызуюць пры 90 С.

    З маслёнкі ад салодкаслівачнага масла ў "чыстым выглядзе", а таксама ў сумесі з абястлушчаным малаком выходзяць смачны тварог, тварогавыя сыркі, сыры.

    Для гэтага маслёнку ці лепш сумесь салодкай маслёнкі з абястлушчаным малаком у суадносінах 1:1 пастэрызуюць пры тэмпературы 65 С.

    Уносяць у маслёнку кісламалочную закваску (кіслае малако ці сыроватку завадскога выраба) у колькасці 1:1 .

    Пры гэтым маслёнку награваюць да 50 С, паступова дадаючы кіслату і павольна змешваючы да з'яўлення першых прыкмет вылучэння сыроваткі светла-зялёнага колеру.

    З тварагу, змешваючы яго з цукрам, соллю, сліўкамі, фруктовымі сіропамі, арэхамі, ваніллю і іншымі смакавымі і араматычнымі рэчывамі, атрымоўваюць тварогавыя пасты і сыркі, а таксама іншыя бялковыя прадукты.

    Звычайна на сыр ідзе сумесь "салодкай" маслёнкі з абястлушчаным малаком

    Катэгорыя: Напоі | Дабавіў: wawkalaki (13.07.2014)
    Праглядаў: 183 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar