Рэцэпт на 13 літровых слоікаў. Слоікі прастэрылізаваць. На дно кожнага пакласці лаўровы ліст, цыбулю рэпчатую, нарэзаную кружкамі, гваздзічку, чорны перац гарошкам.
Памідоры (непераспелыя), агуркі нарэзаць кружкамі, салодкі перац - кольцамі. Усё ўкладваць шчыльна папластава: памідоры, цыбуля, агуркі, салодкі перац.
Калі будзе шмат соку, то неабходна зліць, затым заліць марынадам. Накрыць вечкамі, паставіць стэрылізаваць на 1 гадзіну. Слоікі закатаць і перавярнуць для астуджэння.
Для марынаду:
-2 літра вады,
-120 г солі,
-120 г цукру,
-200 г воцату 9%-вага.
Усё пракіпяціць і астудзіць. На кожную шклянку марынаду - 3 ст. лыжкі жэлаціну. Жэлацін распусціць і давесці да кіпення.
|