на трохлітровы слоік:
- небуйныя агуркі - 1.7 кг
- лісце чорнай парэчкі, вішні - па 4-6 лісцікаў
- зеляніна кропу - 2-3 галінкі
- корань хрэна - 5-6 кавалачкаў
- часнык - 4-5 зубчыкаў
- лаўровы ліст - 4-5 шт.
- чорны перац - 5-6 гарошын
Агуркі старанна прамыць, шчыльна паскладайце ў слоікі (стоячы). Для рассола: ў 1 л вады растварыце 1 сталовую лыжку солі з верхам. Гатовым расолам заліце агуркі так, каб ён цалкам пакрываў агуркі.
Пасля таго як слоікі будуць заліты расолам, накрыйце іх марляй і пастаўце на. 4-5 сутак. Затым расол са слоікаў зліце, слоікі з агуркамі 2-3 разы прамыйце халоднай вадой, імкнучыся пры гэтым не разгубіць спецыі.
Прамытыя агуркі заліце закіпеўшым расолам і адразу закатайце слоікі. Перавярніце іх дагары дном і пакіньце астуджацца (можна захутаць шчыльнай тканінай).
|