Старанна вымытыя агуркі і рэзкія затаўкі (часнык, хрэн, кроп, эстрагон, ліст чорнай парэчкі і г. д. - па густу) і пакласці ў стэрылізаваныя слоікі.
Засыпаць на трохлітровы слоік 2 ст. лыжкі солі і 1 ст. лыжку цукру, заліць халоднай вадой, зачыніць марляй і паставіць на 7 гадзін. Затым ваду зліваем у рондаль і кіпяцім.
Гарачым расолам заліваем ізноў слоікі з агуркамі і трымаем агуркі ў расоле 7 хвілін. Затым ізноў выліваем у рондаль і даводзім да кіпення. Другі раз заліваем агуркі кіпячым расолам, дадаем на трохлітровы слоік сталовую лыжку воцату 12-адсоткавага і адразу ж закочваем.
Варта мець на ўвазе, што расола для такога кансервавання патрабуецца ледзь больш, чым зліваецца са слоікаў, таму ў рондаль трэба дадаць прыкладна чвэрць шклянкі вады. Эстрагон дапамагае захаваць зялёны колер агуркоў.
|