На літровы слоік бяруць:
-зубок часныку,
-1-2 лаўровых ліста,
-8 гарошын чорнага перцу,
-1 ліст чорнай парэчкі,
-кроп,
-хрэн,
-пятрушку.
Рэзкія затаўкі кладуць на дно слоіка і зверху. Усяго разам іх павінна быць 30-35 г. Агуркі да кансервавання рыхтуюць як звычайна. Кладка агуркоў павінна быць шчыльнай. Агуркі заліваюць гарачым заліваннем (тэмпература каля 70 град.). Агуркі пастэрызуюць пры тэмпературы 90 град. У слоіках ёмістасцю 1 л -10-12 хвілін, 3 л - 15 хвілін. Слоікі зашпунтоўваюць.
Заліванне:
-1 літр вады,
-50 - 60 г солі.
Раствор кіпяцяць 5 хвілін. Затым уліць 125 г 5-адсоткавага воцату ці 8 г (2 гарбатныя лыжкі) эсэнцыі.
|