Для кансервавання падыходзяць толькі што сабраныя агуркі. Агуркі даўжынёй больш 11 см разразаюць на лустачкі таўшчынёй 2-3 см. У слоік кладуць агуркі аднаго памеру і гатунку.
Агуркі замочваюць у вадзе на некалькі гадзін, пасля чаго старанна мыюць. Падрыхтоўваюць рэзкія затаўкі: лісце салеры, пятрушкі, хрэна, мяты, кроп, часнык. Зеляніну мыюць у вадзе і разразаюць на кавалачкі даўжынёй 3-5 см.
Часнык чысцяць і разразаюць на маленькія кавалачкі ці (яшчэ лепш) таўкуць. На дно шклянога слоіка кладуць нарэзаную рэзкую зеляніну і стоўчаны часнык пластом 1-2 см, кладуць частку струка чырвонага перцу, некалькі гарошын чорнага і 1-2 лаўровых ліста (здробненага на кавалачкі па 1-1,5 см).
Агуркі ўкладваюць у слоікі шэрагамі (лепш вертыкальна). Зверху насыпаюць тыя ж рэзкія затаўкі, што і на дно слоіка, і наліваюць гарачае заліванне, якая змяшчае 6% солі.
У кожны літровы слоік дадаюць 96 мл 5% ці 53-54 мл 9% сталовага воцату. Слоікі пастэрызуюць пры тэмпературы 90 градусаў: 0,5 л - 10 хвілін, 1 л - 12-15 хвілін, 3 л - 20-25 хвілін. Слоікі закочваюць і перагортваюць вечкам уніз.
|