Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    АГУРКІ КАНСЕРВАВАНЫЯ

    Для кансервавання падыходзяць толькі што сабраныя агуркі. Агуркі даўжынёй больш 11 см разразаюць на лустачкі таўшчынёй 2-3 см. У слоік кладуць агуркі аднаго памеру і гатунку.

    Агуркі замочваюць у вадзе на некалькі гадзін, пасля чаго старанна мыюць. Падрыхтоўваюць рэзкія затаўкі: лісце салеры, пятрушкі, хрэна, мяты, кроп, часнык. Зеляніну мыюць у вадзе і разразаюць на кавалачкі даўжынёй 3-5 см.

    Часнык чысцяць і разразаюць на маленькія кавалачкі ці (яшчэ лепш) таўкуць. На дно шклянога слоіка кладуць нарэзаную рэзкую зеляніну і стоўчаны часнык пластом 1-2 см, кладуць частку струка чырвонага перцу, некалькі гарошын чорнага і 1-2 лаўровых ліста (здробненага на кавалачкі па 1-1,5 см).

    Агуркі ўкладваюць у слоікі шэрагамі (лепш вертыкальна). Зверху насыпаюць тыя ж рэзкія затаўкі, што і на дно слоіка, і наліваюць гарачае заліванне, якая змяшчае 6% солі.

    У кожны літровы слоік дадаюць 96 мл 5% ці 53-54 мл 9% сталовага воцату. Слоікі пастэрызуюць пры тэмпературы 90 градусаў: 0,5 л - 10 хвілін, 1 л - 12-15 хвілін, 3 л - 20-25 хвілін. Слоікі закочваюць і перагортваюць вечкам уніз.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (06.08.2014)
    Праглядаў: 257 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar