Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    АГУРКІ КАНСЕРВАВАНЫЯ БЕЗ СТЭРЫЛІЗАЦЫІ

    На адзін слоік ёмістасцю 3 л неабходна:

    -свежых агуркоў - 1,4 кг,

    -расола - 1300 мл,

    -дробнай сталовай солі - 75 г,

    -кропу – 50 г,

    -лісцяў хрэна – 20 г,

    -зялёнага салодкага рэзанага перцу – 30 г,

    -лісцяў мяты – 6 г,

    -долек часныку - 14 г,

    -лісця вішні, вінаграда, чорнай парэчкі - па 6-8 шт.,

    -струкавага горкага перцу - 3 г,

    -лаўровага ліста - 2 шт.

     

    Для кансервавання адбіраюць свежыя зялёныя, толькі што сабраныя агуркі невялікіх памераў і аднолькавай падоўжанай формы. Адабраныя агуркі мыюць халоднай вадой і замочваюць у ёй на 4-6 гадзін.

    Пасля замочвання яшчэ раз мыюць праточнай вадой. На дно слоіка ўкладваюць 1/3 спецый, а затым да паловы слоіка агуркі.

    Пасля гэтага дадаюць частку зеляніны і спецый, ізноў агуркі, а зверху астатнюю колькасць зеляніны і спецый. Напоўненыя слоікі заліваюць прафільтраваным кіпячым 5-6%-ным растворам солі (50-60 г солі на 1 л вады).

    Заліваць слоікі кіпячым расолам варта асцярожна, невялікімі порцыямі, каб выгрэць дно і сценкі слоіка. Пры заліванні слоікі ўсталёўваюць на сухую дошку ці на паперу.

    Напоўненыя даверху слоікі накрываюць пракіпячонымі лакаванымі вечкамі, герметычна зашпунтоўваюць, астуджаюць і захоўваюць у прахалодным месцы (камора, склеп, пограб).

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (05.08.2014)
    Праглядаў: 246 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar