На трохлітровы слоік:
- 1,4 кг агуркоў,
-50 г кропу,
-20 г лісцяў хрэна,
-30 г рэзанага салодкага зялёнага перцу,
-6 г лісцяў мяты,
-14 г часныку,
-па 6-8 лісцяў вішні, вінаграда, чорнай парэчкі,
-кавалачак горкага струкавага перцу,
-2 лаўровых ліста;
Расол:
- 1 л вады,
-50-60 г солі.
Свежыя, толькі сабраныя агуркі невялікага памеру і аднолькавай падоўжанай формы прамыць, замачыць у халоднай вадзе на 4-6 гадзін і яшчэ раз прамыць.
На дно слоіка паскладаць 1/3 частку паказаных у рэцэптуры спецый, да паловы напоўніць агуркамі, дадаць яшчэ частку спецый, ізноў паскладаць агуркі, а зверху - пакінутую зеляніну і спецыі.
Напоўненыя слоікі заліць прафільтраваным кіпячым расолам, накрыць пракіпячонымі вечкамі, герметычна закаркаваць, астудзіць. Захоўваць у прахалодным месцы.
|