Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    АГУРКІ КАНСЕРВАВАНЫЯ (ТРОХКРАТНАЕ ЗАЛІВАННЕ)

    -па 10-15 г зеляні,

    -3-5 зубкоў часныку,

    -10 г хрэна,

    для марынаду:

    - 90 г солі,

    -35 г цукру,

    -100-150 г воцату.

     

    Не ўсякія агуркі падыходзяць для кансервавання. Выбірайце маладыя, цвёрдыя, ярка-зялёныя і перапрацоўвайце іх адразу ж, як купіце ці зніміце з градкі. У хатніх умовах эфектыўна кансерваванне спосабам трохкратнага залівання.

    Яно значна хутчэй і прасцей звычайнага. У падрыхтаваны трохлітровы слоік (маленькія слоікі не падыходзяць) пакласці на дно прамытую рэзкую зеляніну (кроп, пятрушку, салеру, ліст хрэна, парэчкавы ліст), затым вертыкальна ці гарызантальна паскладаць агуркі, зверху - галінку кропу з насеннем.

    Асцярожна ў сярэдзіну слоіка ўліць кіпень, каб раўнамерна выгрэліся яго сценкі. Пінцэтам (толькі не рукамі) выняць вечка з кіпеню, накрыць слоік і вытрымаць 2-3 хвіліны.

    Затым зліць ваду ў рондаль і зноў неадкладна заліць кіпенем. У трэці раз пакласці ў слоік некалькі зубкоў часныку і корань хрэна і замест вады заліць гарачым марынадам.

    Для падрыхтоўкі марынаду можна выкарыстоўваць ваду ад першага залівання. Марынад пракіпяціць 2-3 хвіліны, уліць воцат. Заліць слоікі марынадам да самага верха (праз край), закаркаваць і паставіць дагары дном да астуджэння.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (05.08.2014)
    Праглядаў: 231 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar