-па 10-15 г зеляні,
-3-5 зубкоў часныку,
-10 г хрэна,
для марынаду:
- 90 г солі,
-35 г цукру,
-100-150 г воцату.
Не ўсякія агуркі падыходзяць для кансервавання. Выбірайце маладыя, цвёрдыя, ярка-зялёныя і перапрацоўвайце іх адразу ж, як купіце ці зніміце з градкі. У хатніх умовах эфектыўна кансерваванне спосабам трохкратнага залівання.
Яно значна хутчэй і прасцей звычайнага. У падрыхтаваны трохлітровы слоік (маленькія слоікі не падыходзяць) пакласці на дно прамытую рэзкую зеляніну (кроп, пятрушку, салеру, ліст хрэна, парэчкавы ліст), затым вертыкальна ці гарызантальна паскладаць агуркі, зверху - галінку кропу з насеннем.
Асцярожна ў сярэдзіну слоіка ўліць кіпень, каб раўнамерна выгрэліся яго сценкі. Пінцэтам (толькі не рукамі) выняць вечка з кіпеню, накрыць слоік і вытрымаць 2-3 хвіліны.
Затым зліць ваду ў рондаль і зноў неадкладна заліць кіпенем. У трэці раз пакласці ў слоік некалькі зубкоў часныку і корань хрэна і замест вады заліць гарачым марынадам.
Для падрыхтоўкі марынаду можна выкарыстоўваць ваду ад першага залівання. Марынад пракіпяціць 2-3 хвіліны, уліць воцат. Заліць слоікі марынадам да самага верха (праз край), закаркаваць і паставіць дагары дном да астуджэння.
|