-агуркі - 6 шт.,
-соль - 90 г.,
-горкі перац - 1/3 шт.,
-воцатная эсэнцыя - 1 г. л.,
-хрэн - 1/2 ліста,
-лісце парэчкі - 5 шт.,
-квітнеючы кроп - 1 галінка,
-часнык - 1 галоўка.
У свежых агуркоў адрэзаць кончыкі з двух бакоў і пакласці іх у халодную ваду на 6 гадзін (можна і больш). На 1-літровы слоік: у стэрылізаваны слоік пакласці на дно 5 лісцяў чорнай парэчкі і адну парэзаную галінку квітнеючага кропу.
Прамытыя агуркі заштурхаць у слоік як мага шчыльней. Дадаць чышчаную галоўку часныку, палову ліста хрэна і адну траціну вельмі горкага перцу (кавалачак перцу даўжынёй каля 2 см).
Заліць кіпячай вадой, праз 3 хвіліны ваду зліць і заліць кіпячым расолам (на адзін літр вады 90 г солі). Зверху наліць адну гарбатную лыжку воцатнай эсэнцыі.
Закочваць стэрылізаваным вечкам. Нататкі: спецый не павінна быць шмат; ваду пажадана браць са студні.
|