Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    АГУРКІ КАНСЕРВАВАНЫЯ З ПЯТРУШКАЙ САЛЕРАЙ МЯТАЙ ЧАСНЫКОМ І ГОРКІМ ПЕРЦАМ

    На 10 слоікаў ёмістасцю 0,5 л неабходна:

    -свежых агуркоў - 3,3 кг,

    -пятрушкі -15 г,

    -кропу - 50 г,

    -салеры - 30 г,

    -лісцяў хрэна - 30,

    -лісцяў мяты - 3 г,

    -часныку - 15 г,

    -чырвонага струкавага горкага перцу - 3,5 г,

    -духмянага перцу ў зернях - 30 шт.,

    -лаўровага ліста - 7 шт.,

    Марынад:

    -вады для марынаду - 2 л,

    -солі – 100-120 г,

    -воцатнай кіслаты 9%-най канцэнтрацыі - 230 мл.

     

    Адабраныя агуркі мыюць і замочваюць у халоднай вадзе на 6-8 гадзін. За гэты час 2-3 разы змяняюць ваду. Зеляніну перад кладкай у слоікі старанна мыюць, затым наразаюць на кавалачкі даўжынёй 4-6 см.

    На дно слоіка ўкладваюць трэцюю частку спецый, якія неабходны для аднаго слоіка, затым вертыкальна ўкладваюць агуркі да паловы вышыні слоіка. На агуркі першага шэрагу ўкладваюць другую частку спецый і зноў агуркі, але гарызантальна, а зверху - пакінутую колькасць спецый.

    Для слоікаў ёмістасцю 2-3 л першы шэраг агуркоў таксама ўкладваюць вертыкальна, а астатнія гарызантальна. Напоўненыя слоікі заліваюць гарачым (80 °С) марынадам, прыгатаваным наступным чынам.

    У эмаляваны рондаль наліваюць ваду, дадаюць соль (50-60 г на 1 л вады), награваюць да поўнага яе растварэння і фільтруюць сумесь праз 3-4 пласты марлі, дадаюць воцатную кіслату.

    Марынад кіпяцяць каля 2 хвілін, заліваюць ім напоўненыя слоікі, накрываюць іх пракіпячонымі лакаванымі вечкамі і ўсталёўваюць у рондаль з вадой, нагрэтай да 60-70°С, для пастэрызацыі. Час пастэрызацыі пры 90 °С для слоікаў ёмістасцю 0,5 л - 10 хвілін, 1 л - 15 хвілін, 3 л - 25 хвілін.

    Тэмпература вады ў рондалі не павінна перавышаць 90° С, бо ў адваротным выпадку агуркі размягчацца. Па канчатку пастэрызацыі слоікі герметычна зашпунтоўваюць, перагортваюць уніз горлачкам і астуджаюць.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (05.08.2014)
    Праглядаў: 228 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar