1 варыянт.
- 8,8 кг свежых агуркоў,
-2,32 кг салодкага свежага перцу,
-60 г часныку,
-10 г струкавага, вострага перцу,
-300 г свежага кропу,
-60 г вішнёвага лісця,
-60 г дубовага лісця,
-8 г лаўровага ліста,
-600 г солі.
Да кладкі ў бочку салодкі перац апускаюць у кіпячую ваду на 2-3 хвіліны.
2 варыянт.
Склад такой жа, як у 1 варыянце. Да расола дадаюць кашыцу з пладоў салодкага перцу (40 - 45% ад агульнага аб'ёму расола, паменшыўшы адпаведна аб'ём вады).
Пры закладцы агуркоў дадаюць корань хрэна (80 г на 10 кг агуркоў). Агуркі рыхтуюць, як сказана вышэй.
|