Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    АГУРКІ НАЙСМАЧНЕЙШЫЯ

    -агуркі (свежыя) - 1,2 кг

    -цыбуля рэпчатая (сярэдняя) - 750 г

    -перац чорны (гарошкам)

    -кроп

    -лаўровы ліст

    -соль

    -цукар

    -воцат (5%)

     

    Агуркі памыць. Нарэзаць кружочкамі (прыблізна 3 -4 мм таўшчынёй). Скласці ў міску. Цыбулю ачысціць. Нарэзаць паўколамі тонка. Скласці ў асобны посуд. Кроп памыць, нарэзаць дробна.

    Слоікі падрыхтаваць як звычайна. Па рэцэпту павінны быць паўлітровыя слоікі. Слоікі старанна вымыць содай. Прасмажыць у духоўцы. Вечка абліць кіпенем. На дно кожнага слоіка кінуць 3 -4 гарошыны чорнага перцу.

    Далей накладваем папластава: пласт парэзаных агуркоў. пласт цыбулі. пасыпаць злёгку кропам. Пласты чаргаваць да самага верха слоіка. Перыядычна ўтрамбоўваць змесціва слоіка драўляным песцікам, каб спарадкаваць і ўшчыльніць ўсё.

    Самы верх пасыпаць кропам, і пакласці лісточак лаўровага ліста.

    У кожны падрыхтаваны слоік аб’ёмам 0, 5 л з агуркамі дадаем:

    -3 /4 г. л. солі

    -1 /2 г. л. цукру

    -2 стал. ложкі воцату 5 %.

    Заліць слоікі з агуркамі і спецыямі крутым кіпенем. Трохі не даліваем да краю. Слоікі са змесцівам скласці ў глыбокі вялікі рондаль, засланы ручніком усярэдзіне.

    Заліваем цёплай вадой такім чынам, каб яна закрыла слоікі да плечак. Стэрылізуем слоікі 10 хвілін ад пачатку закіпання вады.

    Выцягваем слоікі з рондаля па чарзе, і закочваем. Перагортваем і ставім на вечка пад коўдру на пару дзён.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (05.08.2014)
    Праглядаў: 225 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar