-агуркі (свежыя) - 1 кг
-соль - 1 г. л.
-воцат - 2 ст. л
-соевы соус - 2 ст. л
-перац чырвоны (пякучы) - 1 г. л
-кунжут - 1 ст. л
-алей (рафінаваны) - 4 ст. л
-часнык - 4 зуб.
Агуркі нарэзаць брусочкамі, пасаліць, перамяшаць, даць пастаяць хвілін 15-20, вадкасць зліць.
Часнык выдушыць праз прэс на агуркі, прысыпаць перцам, паліць воцатам і соевым соусам.
Алей разагрэць, зняць з агню, усыпаць кунжут, хутка перамяшаць. Кунжут адразу памяняе колер, так і трэба!
Выліць на агуркі, добра перамяшаць. Скласці ў рондаль, даць трохі пастаяць. Захоўваць можна ў халадзільніку некалькі дзён.
|