Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    АГУРКІ ПАСТЭРЫЗАВАНЫЯ “БЫХАЎСКІЯ”

    Асаблівасцю гэтай рэцэптуры з'яўляецца замена воцатнай кіслаты малочнай. Бяруць толькі што сабраныя агуркі даўжынёй да 12 см, мыюць, абразаюць канцы, бланшуюць 4 хвіліны ў гарачай вадзе (60 градусаў) і хутка астуджаюць у халоднай.

    Ужываюць наступныя рэзкія затаўкі і зеляніну: часнык, кроп, лісце і корань хрэна, лаўровы ліст, зеляніну пятрушкі і салеры. Можна таксама дадаць лісце чорнай парэчкі, вішні, дуба.

    Палову ўзятай колькасці здробненых рэзкіх затавак і зеляніны ўкладваюць на дно слоіка, затым укладваюць вертыкальна агуркі і зверху кладуць пакінутую колькасць рэзкіх затавак.

    Пасля кладкі гародніны ў слоікі наліваюць гарачае заліванне, якое змяшчае 5% солі і 3,3% харчовай малочнай кіслаты (40-% канцэнтрацыі). Малочную кіслату дадаюць ва ўжо гатовае гарачае заліванне перад яе разлівам у слоікі.

    Слоікі накрываюць вечкамі з лакаванай бляхі і пастэрызуюць у гарачай вадзе: 0,5 л - 10 хвілін, 1 л – 20 хвілін. Пасля чаго зашпунтоўваюць з дапамогай закатачнай машынкі.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (05.08.2014)
    Праглядаў: 193 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar