Асаблівасцю гэтай рэцэптуры з'яўляецца замена воцатнай кіслаты малочнай. Бяруць толькі што сабраныя агуркі даўжынёй да 12 см, мыюць, абразаюць канцы, бланшуюць 4 хвіліны ў гарачай вадзе (60 градусаў) і хутка астуджаюць у халоднай.
Ужываюць наступныя рэзкія затаўкі і зеляніну: часнык, кроп, лісце і корань хрэна, лаўровы ліст, зеляніну пятрушкі і салеры. Можна таксама дадаць лісце чорнай парэчкі, вішні, дуба.
Палову ўзятай колькасці здробненых рэзкіх затавак і зеляніны ўкладваюць на дно слоіка, затым укладваюць вертыкальна агуркі і зверху кладуць пакінутую колькасць рэзкіх затавак.
Пасля кладкі гародніны ў слоікі наліваюць гарачае заліванне, якое змяшчае 5% солі і 3,3% харчовай малочнай кіслаты (40-% канцэнтрацыі). Малочную кіслату дадаюць ва ўжо гатовае гарачае заліванне перад яе разлівам у слоікі.
Слоікі накрываюць вечкамі з лакаванай бляхі і пастэрызуюць у гарачай вадзе: 0,5 л - 10 хвілін, 1 л – 20 хвілін. Пасля чаго зашпунтоўваюць з дапамогай закатачнай машынкі.
|