На 800-грамовы слоік:
- рэзаныя агуркі,
~150 г вады,
~100 г шчаўя,
-1 ст. лыжка без верха солі,
-1 г. лыжка цукру
1-ы варыянт - з цэлымі агуркамі
(Вады і шчаўя выкарыстоўваецца больш, чым паказана ў выпадку з рэзанымі агуркамі.) Падрыхтаваны слоік запоўніць агуркамі. Заліць халоднай вадой, затым ваду зліць і замераць аб'ём.
У рондальчык наліць палову аб'ёму вады і пакласці шчаўе вагай 2/3 ад налітай вады. Кіпяціць 2 хвіліны. Шчаўе разам з вадкасцю пракруціць у блендэры ці прапусціць праз мясасечку.
Выліць атрыманую масу зваротна ў рондаль і пакласці соль і цукар. Агуркі заліць кіпенем і даць пастаяць 2~3 хвіліны.
Шчаўевую масу давесці да кіпення. Ваду з агуркоў зліць і адразу ж заліць кіпячую масу. Слоікі закатаць і загарнуць у коўдру да поўнага астывання.
2-і варыянт - з рэзанымі агуркамі
Перарослыя вялікія агуркі ачысціць ад скуркі. Парэзаць уздоўж на 4 часці. Калі насенне вельмі цвёрдае - выразаць. Парэзаць невялікімі кавалачкамі. Агуркі скласці ў падрыхтаваныя слоікі.
Падрыхтаваць шчаўевае заліванне апісаным вышэй спосабам. Заліць агуркі кіпячай масай, прычыніць вечкам і паставіць стэрылізавацца на 15 хвілін.
(Для стэрылізацыі на дно рондаля пакласці анучку, паставіць слоік з агуркамі, наліць кіпень так, каб ён даходзіў да плечак слоіка, рондаль накрыць вечкам і кіпяціць патрэбны час.) Слоікі закатаць і загарнуць у коўдру да поўнага астывання.
|