(засолка на зіму)
-2 кг агуркоў,
-75 г солі,
-75 г цукру,
-10 г цытрынавай кіслаты,
-1,5 л вады,
-часнык,
-перац гарошкам
-зеляніна рэзкая (па густу)
Агуркі памыць, абліць кіпенем і пагрузіць у халодную ваду. Раскласці шчыльна па слоіках, на дно паскладаць заправы.
Рэзкую зеляніну варта выбіраць на свой густ. Можна выкарыстоўваць лісце вішні, чорнай парэчкі, маліны, суквецці кропу, хрэн і г.д. (у кожнай гаспадыні свой унікальны набор спецый).
Прыгатаваць расол. Заліць кіпячым расолам слоікі з агуркамі. Даць настаяцца 5 хвілін. Зліць.
Давесці да кіпення. Ізноў заліць слоікі. Настаяць 5 хвілін і зліць ваду ў рондаль. Давесці да кіпення, заліць агуркі і адразу закатаць металічным вечкам.
|