-агуркі
-соль
-спецыі
Пераспелыя агуркі шаруюць на тарцы, дадаюць соль з разліку 1 сталовая лыжка солі з горкай на 1 л працёртай масы. Калі агуркі для засолкі дробныя, то 1 л хопіць для залівання трохлітровага слоіка.
На дно слоіка кладуць лісце чорнай парэчкі, хрэна, кроп, лаўровы ліст, некалькі долек часныку і кавалачак горкага перцу (можна дадаць гарошыны духмянага перцу, гваздзічку і карыцу), укладваюць пласт падрыхтаваных агуркоў, заліваюць агурочнай масай, ізноў пласт агуркоў і зноў пласт масы - такім чынам запаўняюць слоік цалкам.
Зверху кладуць лісце парэчкі, вішні, хрэна, даліваюць агурочную масу да горлачка слоіка і зачыняюць поліэтыленавым вечкам. Захоўваюць у халодным месцы.
|