-каля 1 кг дробных агуркоў,
-150 г рэпчатай цыбулі,
-пучок кропу,
-1/4 ст. лыжкі віннага ці сталовага воцату,
-350 г сухой гарчыцы,
-5 ст. лыжак цукру,
-1 лаўровы ліст,
-1 г. лыжка перцу.
Дробныя агуркі вымыць, выцерці насуха. Нарэзаць цыбулю і кроп і разам з сухой гарчыцай і цукрам пакласці ў воцат і нагрэць; дадаць расцёрты лаўровы ліст і перац, затым, памешваючы, закіпяціць; пакласці, асцярожна перагортваючы іх, у вадкасць агуркі, даць закіпець, зняць з агню і гарачымі разам з вадкасцю раскласці ў слоікі. Слоікі неадкладна закатаць.
|