-агуркі свежыя - прыкладна 2 кг (колькі ўвойдзе ў 3-х літровы слоік)
-соль - 3 ст. л
-цукровы пясок - 4 ст. л
-сталовы воцат - 3 ст. л
Спецыі:
-перац чорны гарошкам - 6-8 шт.
-пятрушка - 3-4 галінкі
-кропу - 5 галінак
-эстрагон - 2 галінкі
-часнык - 4-5 зубчыка
У чысты трохлітровы слоік закласці вымытыя агуркі, у якіх папярэдне зрэзаць кончыкі, перакладаючы іх кропам, пятрушкай і эстрагонам. Заліць агуркі кіпенем і даць пастаяць 10-15 хвілін.
Ваду зліць, яе можна выкарыстоўваць для падрыхтоўкі расола. А можна рыхтаваць расол на "новай вадзе".
Прыгатаваць расол:у ваду, якую злілі з агуркоў, дадаць соль, цукар, воцат, чорны перац, часнык, даць закіпець. Кіпячым расолам заліць агуркі. Слоікі закатаць.
|