-агурок - 4 кг
-воцат (9%) - 200 г
-алей - 1 шкл.
-перац чорны молаты - 2 ст. л
-часнык - 12 зуб.
-соль (з горкай) - 3 ст. л
-пятрушка - 1 пуч.
-цукар - 1 шкл.
-кроп - 1 пуч.
Агуркі (пажадана невялікія) парэзаць на 4 часці. Прыгатаваць марынад: воцат, алей, молаты чорны перац, цукар, часнык (прапусціць праз прэс), пятрушку і кроп (дробна пасекчы) перамяшаць.
Агуркі заліць марынадам і пакінуць на 4 гадзіны, перыядычна памешваючы. Потым раскласці па слоіках (у мяне атрымалася 8 паўлітровых слоікаў), заліць атрыманым расолам і стэрылізаваць 10 -15 хвілін.
Закатаць, перавярнуць і ахінуць чым-небудзь цёплым. Пакінуць да поўнага астывання.
|