-агурок свежы - 4 кг
-цукар-пясок - 1 шкл.
-воцат (9%) - 1 шкл.
-алей - 1 шкл.
-чорны перац (молаты) - 1 ст. л
-соль - 2 ст. л
-часнык (галоўкі) - 3 шт
Агуркі памыць, адрэзаць кончыкі. Разрэзаць на 4 часці ўздоўж. Часнык нацерці на дробнай тарцы. Прыгатаваць марынад з цукру, воцату, алею, солі і перцу. Не варыць.
Агуркі змяшаць з часныком і марынадам. Настойваць у халодным месцы не менш 7 гадзін, а лепш ноч.
Агуркі раскласці ў слоікі і заліць вадкасцю, якая атрымалася.(можна есць праз 7 гадзін,але лепш праз 12) і закочваць на зіму, стэрылізуючы 10 хвілін.
З гэтай колькасці агуркоў атрымліваецца прыкладна 3,8 літра.
|