-свежыя агуркі,
-цыбуля,
-жоўтае насенне гарчыцы
Раствор:
-2/3 л 8 % воцату,
-1/3 л вады,
-30 г солі,
-20 г цукровага пяску,
-4 гарошыны чорнага перцу,
-2 гарошыны духмянага перцу,
-1 лаўровы ліст,
-дробка цім’яна
Прамытыя агуркі чысцяць, разразаюць на прыгожыя доўгія кавалачкі, асяродак выскрабаюць гарбатнай лыжкай, долькі ўкладваюць у керамічную ці парцалянавую міску і заліваюць гарачым воцатным растворам з рэзкімі затаўкамі.
На наступны дзень воцат зліваюць, кіпяцяць і пакідаюць астуджацца. Агуркі раскладваюць па слоіках, перасыпаюць пакрышанай цыбуляй і апаласнутым гарчычным насеннем і заліваюць астыўшым воцатным растворам, умацоўваюць вечкі, усталёўваюць у стэрылізацыйны бак з гарачай вадой і стэрылізуюць.
Час стэрылізацыі ў слоіках Омнія: разаграванне да 90 oC - 20 хвілін, стэрылізацыя пры 90 oC: слоікі аб'ёмам 0,7 - 0,9 л - 25 хвілін, слоікі аб'ёмам 0,5 л - 20 хвілін. Па канчатку стэрылізацыі слоікі неадкладна астуджаюць.Агуркі атрымліваюцца вельмі кіслымі.
|