Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БАКЛАЖАНЫ КВАШАНЫЯ, ФАРШАВАНЫЯ

    -5 кг баклажан,

    -1/4 качана капусты,

    -2-3 шт.морквы,

    -5-7 сцеблаў салеры,

    -5 шт. балгарскага перцу,

    -1 галоўка часныку,

    -1/2 шклянкі солі,

    -2-3 сцябла кропу.

    Для расола:

    -вада - 10 л;

    -соль - 900 г.

     

    Для квашэння лепш браць познія гатункі баклажанаў. Плады мыюць у цёплай вадзе, вызваляюць ад пладаножак, бланшуюць 5 хвілін і астуджаюць. Астуджаныя баклажаны разразаюць уздоўж, але не цалкам, а так каб у асновы яны былі цэлымі.

    Моркву, капусту, кроп, салеру і перац балгарскі чысцяць, мыюць, наразаюць у выглядзе тонкай локшыны, дадаюць тоўчаны часнык, перасыпаюць соллю і добранька змешваюць. Затым баклажаны фаршуюць гатовай гародніннай сумессю.

    Фаршаваныя баклажаны перавязваюць галінкамі салеры (ці ніткай) і роўнымі шэрагамі ўкладваюць у старанна прамытую і апараную кіпенем бочку, дно якой папярэдне высцілаюць лісцем капусты.

    Затым баклажаны накрываюць лісцем капусты, палатном (ці любой чыстай сурвэткай) і заліваюць расолам (3 шклянкі солі на 10 л вады). Пакідаюць на суткі для закісання. Пасля гэтага даліваюць пакінуты расол (расол лепш заўсёды пакідаць пра запас) і апускаюць баклажаны ў склеп для канчатковага закісання (на месяц).

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 183 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar