Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка гародніны

    БАКЛАЖАНЫ КВАШАНЫЯ ФАРШАВАНЫЯ

    -6~7 сярэдніх баклажанаў,

    -4~5 сярэдніх моркваў,

    -1~2 буйныя цыбуліны,

    -4~6 зубчыкаў часныку (~25г),

    -1/2 г лыжкі чорнага перцу,

    -1/2 г лыжкі молатага чырвонага перцу,

    -соль.

     

    Баклажаны памыць і прарэзаць уздоўж (не наскрозь), недаразаючы да канцоў 2~3 см. Разрэзы павінны выглядаць як кішэні. Баклажаны варыць 30~40 хвілін у расоле: 30 г солі на 1л вады. Расол павінен зачыняць баклажаны цалкам.

    Гатовыя баклажаны выкласці на нахільную плоскасць, імкнучыся, каб разрэз апынуўся ўзбоч. На адвараныя баклажаны пакласці груз для выдалення лішняй вадкасці. Моркву нацерці на буйнай тарцы, цыбулю парэзаць чвэрць-кольцамі.

    Цыбулю абсмажыць на сланечнікавым алеі да лёгкага залацістага колеру. Моркву абсмажыць да мяккасці, але не да поўнай разваранасці. Перамяшаць моркву з цыбуляй, дадаць дробна парэзаны (але не расцёрты і не прадушаны праз прэс) часнык і пры жаданні дробна парэзаную зеляніну.

    Пасаліць па густу. Атрыманай сумессю нафаршаваць баклажаны. Нафаршаваныя баклажаны перавязаць ніткай і паскладаць у эмаляваны рондаль. Зверху пакласці цяжкі груз. Калі баклажаны не пакрыюцца вылучыўшайся вадкасцю, даліць пакінуты ад варкі расол ці адціснуўшуюся вадкасць так, каб баклажаны былі цалкам у яе пагружаны: мікраарганізмы не вырабляюць закісанне ў паветраным асяроддзі.

    Пакінуць на 3 дні пры пакаёвай тэмпературы ці на тыдзень у халадзільніку. Выйсце: ~1,5 літра. Гатовыя баклажаны можна перакласці ў слоік ці пакінуць у эмаляваным рондалі. Заліць зверху невялікім пластом сланечнікавага алею і захоўваць у халадзільніку.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка гародніны | Дабавіў: wawkalaki (21.07.2014)
    Праглядаў: 259 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar