-баклажаны - 80%
- заліванне - 20%.
Свежыя, цёмна-фіялетавыя, з недаразвітым насеннем, аднастайныя па велічыні і колеру баклажаны даўжынёй не больш за 8-10 см сартуюць, выдаляюць пладаножку і чашалісцікі з прылеглай часткай плоду, мыюць, затым бланшуюць 20-25 хвілін у 3%-вым солевым растворы да размякчэння.
Астуджаюць у халоднай праточнай вадзе і адціскаюць 10-15 хвілін. Падрыхтаваныя баклажаны ўкладваюць шчыльна ў слоікі, заліваюць марынадным заліваннем, стэрылізуюць пры тэмпературы 100 гр. С: паў-літровыя слоікі - 8 хвілін, літровыя - 10-12 хвілін, трохлітровыя - 20 хвілін. Выкарыстоўваюць як гароднінны марынад і як гарнір.
|