-баклажаны - 4 кг
- морква - 1 кг
для марынаду:
- воцат сталовы - 500 мл
- вада - 1 л
- цыбуля рэпчатая - 1 кг
- перац чырвоны горкі - 2 шт.
- зеляніна пятрушкі - па густу
-часнык - па густу
- карэнні пятрушкі - 100 г
- соль - па густу.
Баклажаны мыюць, адварваюць да паўгатовасці, папярэдне насекшы іх відэльцам і зрабіўшы падоўжны разрэз на кожным. Затым баклажаны выкладваюць на стол, накрываюць іх дошкай, а зверху прэсам, каб сышлі гарката і вада.
Затым рыхтуюць фарш: адварваюць карэнні пятрушкі, салеры, морквы, дробна наразаюць, дадаюць дробна сечаную зеляніну пятрушкі і кропу, цыбулю, часнык і горкі чырвоны перац.
Усё змешваюць, соляць і зноў добра змешваюць. Атрыманай гародніннай сумессю фаршуюць баклажаны, укладваюць іх шчыльна адзін да аднаго ў драўляную бочачку ці эмаляваны рондаль, перакладаючы духмянай зелянінай і заліваюць не вельмі моцным воцатам.
Накрываюць вечкам і кладуць зверху груз. Праз 7 - 10 дзён баклажаны гатовыя. Захоўваюць гатовыя фаршаваныя баклажаны ў прахалодным цёмным месцы.
|